kop hoognb

GAYATRI MANTRA

OM BHUR BHUVA SWAH
TAT SAVITUR VARENYAM
BHARGO DEVASYA DIMAHI
DIYOYO NA PRACHODAYAAT.
 


Geluidsfragment Gayatri Mantra gezongen door Nicole Rutten:Mocht je de lange versie, 108 keer, willen kopen stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CD €15,- en mp3 €7,- .

 

 

Er was iets in mij, dat al een paar keer aangegeven had dat ik de GAYATRI MANTRA 108 keer wilde zingen en op wilde laten nemen. Mijn ego vroeg zich af waarom/waarvoor.
Weet ik veel dacht ik dan, ik ga het gewoon doen. Het voelde goed.

108, wordt in meerdere religies als heilig beschouwd, de mala heeft 108 kralen en de rozenkrans 54 (2 keer rond is ook 108).
Voor het eerst kwam 108 keer(Liefst 40 dagen lang rond hetzelfde tijdstip) een mantra zingen op mijn pad bij het lezen van Mantra’s en more van Henri Marshall. 

Mantra’s zijn magische klanken die bescherming bieden en genezing/bevrijding schenken. Ze worden in de mystieke traditie van het Verre Oosten sinds duizenden jaren gebruikt, niet alleen om verjonging te bewerkstelligen, maar ook om edele doelstellingen te verwezenlijken en innerlijke vrede te verwerven. In het dagelijks leven in het Westen kunnen mantra’s bijdragen tot het genezen van het lichaam, het ontspannen van de geest, het tot rust brengen van de emoties en het openen van het hart. Tenslotte doen ze dienst als een vlot dat ons over de oceaan van de ontdekkingen naar de vreugde van de vrijheid draagt. Voor nog meer informatie zie Mantra's and more van Henri Marshall.

Ik heb zelf nog andere cd’s van Sarvah Antah waar een mantra 108 keer gezongen werd en dit is heerlijk om tijdens het strijken of poetsen gewoon aan te zetten en eventueel mee te zingen.

De Gayatri mantra had ik ongeveer 19 jaar geleden ontdekt, ik vond het een zware mantra maar hij deed iets met me, hij had betekenis voor mij. Later ook Deva Premal een korte versie horen zingen, erg mooi. En ik zong wel eens een stukje tijdens mijn klankschaalsessies of tijdens een sterfgeval. Dit voelde goed dus stappen gaan zetten en op gaan nemen dan.

Eerst eens gevraagd aan iemand die studeerde op de Rock Academy, die had het te druk met zijn studie. Ik bedacht dat ik het goed aan wilde pakken. Dus begin 2018 de hulp van Richard Hereijgers gevraagd om een proefopname te maken, a capella. Ja serieus ruim een uur deze mantra herhalend en Richard nam hem op, heel bijzonder. En het aangedurfd om Fred Kosters om hulp te vragen, zijn jaren lange ervaring met mantra’s opnemen voor Sarvah Antah.

Ik had 5 jaar geleden al eens contact met hem gehad over mantra zingen.

Ik vond zijn reactie NU bijzonder mooi, dat is goed, hij zei meteen JA. WAUW. En zo hem de proefopname gestuurd. Hij stuurde mij muziekstukjes die ik dan kon meezingen om te voelen of de timing en de hoogte goed waren, zodat ik makkelijk mee kon zingen, want het was tenslotte de bedoeling om een opname van ruim een uur (108 x de mantra) te gaan maken. Hij schakelde ook nog een andere gitarist in (Hans Beijnes) Het was een heel proces, spannend en nieuw voor mij, een bijzondere reis. Toen we de goede hoogte en timing hadden, maakten we een afspraak en ging ik in het noorden de opnames maken, in de studio te Oterleek. Ruim een uur hetzelfde zinnetje zingen en herhalen, heel erg bijzonder. Het voelde door het zingen van de mantra dat ik nog meer verbinding met mezelf kreeg, de bron in mezelf. Het voelde ook alsof ik hem ooit in een ander leven gezongen had. Heel erg mooi een waardevolle dag.
Een heerlijke energie. Het lukte me zelfs 2 keer de volle 108 keer te zingen, het was een heerlijk moment.

Voor mij staat de mantra voor transformatie, het omzetten van energie. Wat wil je graag omzetten/transformeren in je leven.
Een intentie zetten voordat je gaat zingen kan, het moet niet.
Zing mee of luister er enkel naar, voel wat de mantra met je doet.
Gebruik hem op de manier die bij je past, waar jij je goed bij voelt.

Voor diegene die de betekenis ook van belang vinden, hierbij de betekenis uit de CD Vindravan Meezing Mantra’s en Bhajan’s:

OM, in alle drie werelden, is DATGENE dat de ervaring van het leven verlicht, absoluut aanbiddelijk. Ik vraag U: maak mijn geest zo subtiel mogelijk door Uw vibratie, dat die Goddelijke Wijsheid, die reeds in me is kan worden onthuld.
Men zegt dat de Gayatri Mantra de oudste Mantra is in het Universum, zo oud en krachtig als de zon. 


Via deze weg wil ik Hans Beijnes bedanken voor het hele mooie gitaarspel.

En Fred Kosters heel hartelijk bedanken dat hij dit voor mij mogelijk heeft gemaakt.Voor alle energie en liefde die hij in het maken van deze cd/opname gestopt heeft. Het heeft me enorm geraakt en ik ben er intens dankbaar voor.